FőoldalSzántóföldi kultúrákBioaktiválás kukoricában

Bioaktiválás kukoricában

« Vissza az előző oldalra

SZEMES-, SILÓ-, CSEMEGE- ÉS VETŐMAG KUKORICA 

A kukorica víz- és tápanyagigényes növény. A közép és kései fajták -akár szemes, akár siló kukorica előállítása a cél - igen hálásak a jó tápanyagellátottságért. A csemege- és vetőmag-előállításban a termésmennyiség mellett a beltartalom, a szemek zsengesége, nagysága, azok egyöntetűsége vagy a csírázóképesség is fontos szempont. 

A genetika adta terméspotenciál kihasználása érdekében nagy gondot kell fordítani a talajművelésen és növényvédelmen keresztül a harmonikus tápanyagellátásra. 

  • A kukorica adott évi terméspotenciálja a növény 3-7 leveles állapotában dől el.
  • A csövek szemsorainak, azon belül a szemek számának mennyisége határozza meg egy adott évben elérhető maximális termés mennyiségét.

 

Az Activstart Zink Turbo-val történő bioaktiválás a kukorica élettani folyamatait teszi erőteljesebbé. A fiatalon tartott növények erőteljesebben fejlődnek, robosztusabbak, jobban ellenállnak a termesztés során fellépő stresszekkel szemben, mint az aszály, az agrokemikáliák hatásai vagy a hőségnapok. Gyors regeneráció, nagyobb vitalitás és nagyobb magprodukció várható. 

Az Activstart Zink Turbo literenként 50g cinket (Zn) is tartalmaz aminosav-kelát formájában, ami mind levélen, mind gyökéren keresztül gyorsan, akár 100%-ban hasznosul.


2024/3. hírlevél | A kukoricáról | A termésbiztonság a tét
2024/3. hírlevél | A kukoricáról | A termésbiztonság a tét

2024.04.11-i hírlevelünk fő témája a kukorica és az ACTIVSTART SZÁNTÓFÖLD (+Zn)-nel végzett bioaktiválás termesztéshez hozzáadott értéke, megtérülése. 

Bővebben »
Megéri manapság bioaktivátort használni?
Megéri manapság bioaktivátort használni?

„Maximalizáljuk a nyereségeket és minimalizáljuk a veszteségeket amennyire lehet, és maradjunk játékban, ameddig csak lehet.”

Bővebben »
Az egyszeri, magasabb dózisú Activstartos bioaktiválásról
Az egyszeri, magasabb dózisú Activstartos bioaktiválásról

Bizonyos körülmények között az egyszeri, magasabb dózisú Activstart-os kezelés is jelentős  termésnövekedést eredményez. 

Lássuk milyen körülmények között érdemes használni?

Bővebben »
© 2011 - 2024 Activstart - Minden jog fenntartva Impresszum Adatvédelmi tájékoztató