FőoldalSzántóföldi kultúrákBioaktiválás kukoricában

Bioaktiválás kukoricában

« Vissza az előző oldalra

SZEMES-, SILÓ-, CSEMEGE- ÉS VETŐMAG KUKORICA 

A kukorica víz- és tápanyagigényes növény. A közép és kései fajták -akár szemes, akár siló kukorica előállítása a cél - igen hálásak a jó tápanyagellátottságért. A csemege- és vetőmag-előállításban a termésmennyiség mellett a beltartalom, a szemek zsengesége, nagysága, azok egyöntetűsége vagy a csírázóképesség is fontos szempont. 

A genetika adta terméspotenciál kihasználása érdekében nagy gondot kell fordítani a talajművelésen és növényvédelmen keresztül a harmonikus tápanyagellátásra. 

  • A kukorica adott évi terméspotenciálja a növény 3-7 leveles állapotában dől el.
  • A csövek szemsorainak, azon belül a szemek számának mennyisége határozza meg egy adott évben elérhető maximális termés mennyiségét.

 

Az Activstart Zink Turbo-val történő bioaktiválás a kukorica élettani folyamatait teszi erőteljesebbé. A fiatalon tartott növények erőteljesebben fejlődnek, robosztusabbak, jobban ellenállnak a termesztés során fellépő stresszekkel szemben, mint az aszály, az agrokemikáliák hatásai vagy a hőségnapok. Gyors regeneráció, nagyobb vitalitás és nagyobb magprodukció várható. 

Az Activstart Zink Turbo literenként 50g cinket (Zn) is tartalmaz aminosav-kelát formájában, ami mind levélen, mind gyökéren keresztül gyorsan, akár 100%-ban hasznosul.


Az aszály átvészeléséhez már ma fel kell készíteni a kukoricát
Az aszály átvészeléséhez már ma fel kell készíteni a kukoricát

Tanulságok, hasznos tapasztalatok az Activstart Zink Turbo technológia használatáról, várható eredményeiről, ha több termést kíván elérni

 

Az aszály, ha fellép, egyre nagyobb kihívást jelent a szántóföldi növények számára. Az elmúlt 5 év átlagos hőségnapjainak a száma 54,2 nap volt. Szemes kukoricában magasabb, 8 t/ha feletti termésátlagok akkor alakultak ki az országban, amikor a kukorica vegetációs időszakában az átlagos havi csapadékmennyiség kiugrón magas volt, az éves átlagos havi csapadék pedig elérte az 51 mm-t. 

Bővebben »
Szemmel látható tapasztalatok és eredmények szemes kukoricában
Szemmel látható tapasztalatok és eredmények szemes kukoricában

A vizsgálat egy 40 aranykoronás, homogén, egybefüggő 30 hektáros táblán történt. A teljes tábla 2X30 milliméter öntözést kapott a vegetáció során.

 

A kezelés technológiája csak az Activstart Zink Turbo használatában különbözött. Az eredmény viszont a teljes vegetáció során szemmel látható volt.

Bővebben »
Kimagasló eredmény Activstart Zink Turbo kezelés hatására Mezőkövesden, 2017-ben
Kimagasló eredmény Activstart Zink Turbo kezelés hatására Mezőkövesden, 2017-ben

Az Activstart Zink Turbo hatásáról 2017-ben több helyszínen is üzemi körülmények között szerettünk volna megbizonyosodni. 

 

Kíváncsiak voltunk, hogy az üzemi, illetve a hasonló készítménnyel nem kezelt táblákhoz viszonyítottan milyen előnyöket biztosított a Zink Turbo kezelés a vegetáció során.

 

Két tábla a kezelési technológiája csak az Activstart használatában különbözött. Az eredmény viszont a teljes vegetáció során szemmel látható volt.

Bővebben »
© 2011 - 2021 Activstart - Minden jog fenntartva Felhasználási feltételek Adatvédelmi tájékoztató