FőoldalSzőlő, GyümölcsBioaktiválás szőlőben

Bioaktiválás szőlőben

« Vissza az előző oldalra

A szőlő- a magas és jó minőségű termés elérése érdekében- igen gyorsan képes alkalmazkodni a termesztés adott évi körülményeihez. A termesztési technológiák alapossága nagyban meghatározza a termesztés sikerességét. 

A tápanyag biztosítása, a növényvédelem és a zöldmunkák összehangolt elvégzése nagyban hozzájárul a kívánt minőségű és mennyiségű termés eléréséhez. Mivel a szőlő termőhelyi adottságai igen változatosak, érdemes az adott dűlő sajátságainak, termésre gyakorolt hatásainak figyelembevételével alakítani a termesztéstechnológiát. 

Az álló kultúrákban a több évben gondolkodó termesztési stratégia kialakítása eredményesebb, hiszen mérésekre, megfigyelésekre alapozottan évről-évre fejleszthető, javítható. 

Az Activstart Szőlő technológia következetes alkalmazásával az ültetvény növényállománya kiegyensúlyozottan fejlődik, a termesztési feltételek adta maximális terméshozamok és minőségi mutatók elérésére lesz képes.


2024/5.hírlevél | A szőlőről | Megtérül-e a bioaktivátorok rendszeres használata?
2024/5.hírlevél | A szőlőről | Megtérül-e a bioaktivátorok rendszeres használata?

A szőlő – helye válogatja – 5-10 cm hajtáshossznyi fejlettségnél jár. Elérve a 15 cm-es hajtáshosszt, elérkezünk az első kezelés időszakához.

 

Sokszor felmerül a kérdés, vajon tényleg érdemes ennél a "kicsi" hajtáshossznál kezelni?

Bővebben »
Figyelemre méltó bioaktiválási tapasztalatok szőlőben az Egri borvidéken
Figyelemre méltó bioaktiválási tapasztalatok szőlőben az Egri borvidéken

Az Activstart Szőlő&Gyümölcs technológiáját először a magyarországi bevezetés évében, 2015-ben próbáltuk ki a Szekszárdi és a Villányi borvidékeken. 

Az első év tapasztalatai  igen jók voltak: az élettani hatásnak köszönhetően a vesszők erősebbek, a levelek durvább felületűek lettek. Az érésük során felrepedésre hajlamos fajták az Activstart-tal kezelt területeken nem repedtek fel. A termésnövekedés mindkét esetben jelentős volt.

 

A jó tapasztalatok és a borászok visszajelzései alapján úgy döntöttünk, hogy kisparcellás vizsgálatokon keresztül is igazolni szeretnénk az Activstart Szőlő technológia hatását. Az Egri borvidéken üzemi körülmények között, kisparcellás, 3 ismétléses kísérletet állítottunk be a jól ismert egri szakember, Dr Dula Bencéné Terike kivitelezésében és értékelésében.

Bővebben »
Szőlőben az Activstart Szőlő&Gyümölcs technológia újra bizonyított, ezúttal Egerben
Szőlőben az Activstart Szőlő&Gyümölcs technológia újra bizonyított, ezúttal Egerben

Egerben ez már a harmadik évünk kisparcellás kísérletben szőlőben. Az Activstart Szőlő&Gyümölcs minimum és közepes szintű technológia vizsgálata a Békési dűlőben lévő lisztharmatra kifejezetten fogékony Blauburger fajtában került beállításra. 

Az esetleges hosszabbtávú tartamhatás vizsgálata céljából 2018-ban a 2017-évi-vel azonos területre és parcellákra került elhelyezésre a kísérlet.
 

Az üzemi kezelésekben konkurens, piacvezető termékekkel versenyeztünk...

Bővebben »
© 2011 - 2024 Activstart - Minden jog fenntartva Impresszum Adatvédelmi tájékoztató