FőoldalSzőlő, GyümölcsSzőlő

Szőlő

« Vissza az előző oldalra
Figyelemre méltó bioaktiválási tapasztalatok szőlőben az Egri borvidéken
Figyelemre méltó bioaktiválási tapasztalatok szőlőben az Egri borvidéken

Az Activstart Szőlő&Gyümölcs technológiáját először a magyarországi bevezetés évében, 2015-ben próbáltuk ki a Szekszárdi és a Villányi borvidékeken. 

Az első év tapasztalatai  igen jók voltak: az élettani hatásnak köszönhetően a vesszők erősebbek, a levelek durvább felületűek lettek. Az érésük során felrepedésre hajlamos fajták az Activstart-tal kezelt területeken nem repedtek fel. A termésnövekedés mindkét esetben jelentős volt.

 

A jó tapasztalatok és a borászok visszajelzései alapján úgy döntöttünk, hogy kisparcellás vizsgálatokon keresztül is igazolni szeretnénk az Activstart Szőlő technológia hatását. Az Egri borvidéken üzemi körülmények között, kisparcellás, 3 ismétléses kísérletet állítottunk be a jól ismert egri szakember, Dr Dula Bencéné Terike kivitelezésében és értékelésében.

Bővebben »
Szőlőben az Activstart Szőlő&Gyümölcs technológia újra bizonyított, ezúttal Egerben
Szőlőben az Activstart Szőlő&Gyümölcs technológia újra bizonyított, ezúttal Egerben

Egerben ez már a harmadik évünk kisparcellás kísérletben szőlőben. Az Activstart Szőlő&Gyümölcs minimum és közepes szintű technológia vizsgálata a Békési dűlőben lévő lisztharmatra kifejezetten fogékony Blauburger fajtában került beállításra. 

Az esetleges hosszabbtávú tartamhatás vizsgálata céljából 2018-ban a 2017-évi-vel azonos területre és parcellákra került elhelyezésre a kísérlet.
 

Az üzemi kezelésekben konkurens, piacvezető termékekkel versenyeztünk...

Bővebben »
© 2011 - 2020 Activstart - Minden jog fenntartva Felhasználási feltételek Adatvédelmi tájékoztató