FőoldalTermésbiztonsággal hálálja meg az őszi káposztarepce az őszi Activstart kezelést

Termésbiztonsággal hálálja meg az őszi káposztarepce az őszi Activstart kezelést

« Vissza a főoldalra
2019-09-18 11:12:59
A hatékony víz- és tápanyagfelvétel szempontjából kulcsfontosságú gyökértömeget növeli az őszi Activstart kezelés.
Az őszi káposztarepce egy nagyon igényes és érzékeny növény, melynek termesztéséhez nagyon nagy szakértelem és gondoskodás szükséges. Annak, aki magas termést, ezáltal nagy jövedelmet kíván elérni, a technológiai fegyelem betartásával fel kell készítenie növényeit a szélsőséges, kedvezőtlen időjárási körülmények átvészelésére is.
 
Mi legyen a legfontosabb cél számunkra az ősz során?
 
Véleményem szerint az, hogy az állomány gyökértömege minél nagyobb és erőteljesebb legyen. Csak egy jól kifejlett gyökérállomány képes biztosítani az őszi egyenletes növekedést  és a jó télbemenetelt.  Az erős gyökérzet úgyszintén a feltétele  a tavaszi hatékony tápanyagfelvételnek, különös tekintettel a nitrogén hasznosulásának, ami a kora tavaszi gyors, egyenletes növénynövekedéshez vezet.
 
Az Activstart Szántó +B  kezelések hatására azt tapasztaltuk, hogy a kezelt növények gyökérzete  erősebb, fejlettebb volt (1. számú kép) a kontroll (2. számú kép) állományhoz képest.
Termésbiztonsággal hálálja meg az őszi káposztarepce az őszi Activstart kezelést
  1. számú kép, mely egy erős gyökérzetet és kellő vastagságú gyökérnyakat mutatTermésbiztonsággal hálálja meg az őszi káposztarepce az őszi Activstart kezelést
  2. számú kép, üzemi kontroll állomány gyökérképződése
 
Ha Ön is abban gondolkodik, hogy magas termést szeretne elérni, érdemes átgondolni, hogy már  most,  akár önállóan vagy az  ősszi gyomirtással, legkésőbb a regulátorozással  egy menetben kezelje a növényeit az  Activstart Szántóföld+B bioaktivátor 2 literes dózisával.
 
Az őszi gyomirtás időszaka a növények életében egyben a termésdifferenciálódás időszaka is. Ezért is érdemes felkészíteni a növényt arra, hogy kiegyenlítettebben teljesítsen. Ekkor dől el  az adott év terméspotenciálja. E potenciál későbbi kifejlődését a kijuttatott  60g/ha bór tápelem csak tovább fokozza.
 
           
Megjegyzés: a cikkben szereplő eredmények üzemi tapasztalatokra és mérésekre alapulnak magukban foglalva azok hibalehetőségét. Az eredmények éppen ezért tájékoztató jellegűek.
 

 
© 2011 - 2020 Activstart - Minden jog fenntartva Felhasználási feltételek Adatvédelmi tájékoztató