FőoldalA zöldborsótermesztésről | Zsenge szemek és termésbiztonság

A zöldborsótermesztésről | Zsenge szemek és termésbiztonság

« Vissza a főoldalra
2024. április 20.

2024/2.hírlevél | A zöldborsótermesztésről | Zsenge szemek és termésbiztonság

2024.04.03-i hírlevelünk témája a zöldborsó. A zöldborsótermesztés kritikus pontja a terméshozamok mellett a szemek zsengeségének a megtartása. Ezt a friss zsengeséget az időjárás nagyban befolyásolhatja.


 

A zöldborsótermesztés kritikus pontja a terméshozamok mellett a szemek zsengeségének a megtartása. Ezt a friss zsengeséget az időjárás nagyban befolyásolhatja.
 
Több éves tapasztalatunk, hogy az ACTIVSTART SZÁNTÓFÖLD HÜVELYES bioaktivátor használatával ez a stressz jelentősen csökkenthető a termésbiztonság és az átvételi paraméterek fenntartása és javítása mellett.

 

  • Az ACTIVSTART gyomirtással egy menetben való alkalmazása (2,0-2,5l/ha) a technológia első lépése.
  • A kezelést a virágzást követően érdemes megismételni, hogy az aktív állapot fenntartásával a magkezdemények kifejlődése jobb legyen.

 

  • A többlet bór (B) a megtermékenyülést segíti. Hatásának eredménye a hüvelyekben lévő több magkezdemény.
  • Egyes fajtáknál az állomány összevirágzik, ami az egyöntetűbb szemkitelítődést, az ütemezhetőbb betakarítást eredményezheti. A közel azonos méretű, a rostán fennmaradó szemek miatt csökken a betakarítási veszteség.

 

Az előnyök megszerzéséhez viszont már most kell elkezdeni ACTIVSTARTtal kezelni, mert később már csak „veszett fejsze nyele” lesz...

 

Az ACTIVSTART - egy igazán jó biostimulátor/ bioregulátor - a termésbiztonság növelését segíti elő. Egy többlet befektetés, ami a zavartalanabb, kiegyensúlyozottabb termésképzést és hozamok elérését eredményezheti.

 

MEGJEGYZÉS:

Ne feledd, a meg nem termett termés, mindenképpen veszteséget jelent!

Szerezze be és használja az ACTIVSTART SZÁNTÓ HÜVELYESt időben. 

 

 

Rendeléshez, kérjük, keresse a Chemical Seed telephelyeit,  területileg illetékes szaktanácsadóinkat vagy forgalmazópartnereinket: Biocont Magyarország Kft. és Totem-Agro Kft.

 

ACTIVSTART infovonal: +36 (30) 249 7820

Rendelés emailben: info@activstart.hu

 

Cikket írta: Kőrös Gyula
Ki ő?
A Chemical-Seed Kft külső munkatársa, aki több évtizede foglalkozik növényvédő szerek és növényvédelmi technológiák piaci bevezetésével, piacfejlesztésével, márkastratégiával.
Jelenleg a Simbio Consulting Kft. tulajdonosa.
© 2011 - 2024 Activstart - Minden jog fenntartva Impresszum Adatvédelmi tájékoztató