FőoldalA szőlőről | A termésbiztonságot a korai kezelésekkel lehet megalapozni

A szőlőről | A termésbiztonságot a korai kezelésekkel lehet megalapozni

« Vissza a főoldalra
2024. április 25.

2024/5.hírlevél | A szőlőről | Megtérül-e a bioaktivátorok rendszeres használata?

A szőlő – helye válogatja – 5-10 cm hajtáshossznyi fejlettségnél jár. Elérve a 15 cm-es hajtáshosszt, elérkezünk az első kezelés időszakához.

 

Sokszor felmerül a kérdés, vajon tényleg érdemes ennél a "kicsi" hajtáshossznál kezelni?


Tavalyi évben Szekszárdon végzett vizsgálatunk egyik kérdése is ez volt.
A válasz egyértelműen: IGEN.
A kísérlet igazolta, hogy a korán elkezdett kezelések hatására a szőlő termésben jobban meghálálta a gondoskodást, mint a későn kezelt parcellák.

Az első ACTIVSTART SZŐLŐ-GYÜMÖLCS kezelés ugyanis robosztus, élettani folyamatokra gyakorolt hatásával a szőlő erőteljesebb indulását, hajtás és vessző növekedését érhetjük el. A használat 2. de inkább 3. évében ez a hatás kiegészül a kezdeti egyöntetűbb rügyfakadással és hajtásnövekedéssel.

 

Az igazán nagy előny a kiegyensúlyozott, maximális fejlődés, mely felkészíti a növényt az adott évjárat adottságainak maximális kihasználására, vagy az azokhoz való alkalmazkodásra (pl. szárazabb időszakok átvészelése).

 

Az ACTIVSTART ugyanis minden körülmény között a termesztés és a termelő előnyét szolgálja:

 

 

 

Szőlőben a korábbi években végzett vizsgálataink alapján a közepes, fent is javasolt technológiával lehetett ár-érték arányában a legjobb hatékonyságot, ezzel lehet a legnagyobb többlet termést elérni.

Akármilyenek is az átvételi árak, a többlet termés többletjövedelmet is jelent!

 

Az ACTIVSTART SZŐLŐ-GYÜMÖLCS egy nagy tudású, hasznos összetevőkből álló bioaktivátor-komplex. Egyes elemei révén lombon keresztül hat ugyan, de elsődleges feladata a növény fiatal állapotának, ezzel termelékenységének, ellenálló-képességének, szükség esetén regeneráló képességének a fenntartása, előmozdítása.

 

Az álló kultúrákban az ajánlott technológia fontos részét képezi a mezo- és mikroelemeket tartalmazó MC folyékony lombtrágya család is.

 

Mindhárom készítményben - ahogy az ACTIVSTARTban is- a tápelemek aminosav-kelát formában vannak. Ez a legmodernebb formuláció, amelynek révén a hatóanyagok akár 95% felett azonnal hasznosulnak.
 


Az MC lombtrágyák:

  • MC MINERAL – általános összetételű lombtrágya
  • MC KÁLIUM – kálium-oxid tartalmú lombtrágya
  • MC CALCIUM – kálcium tartalmú lombtrágya

 

Szőlőben: Az MC CALCIUM a növény fizikai ellenállóságának növelésével 48-52% hatékonyságban képes megakadályozni a botritiszfertőzést, ami a virágzás időszakában, csapadékos időjárás esetén nem elhanyagolható hatás.

 

 

Rendeléshez, kérjük, keresse a Chemical Seed telephelyeit,  területileg illetékes szaktanácsadóinkat vagy forgalmazópartnereinket: Biocont Magyarország Kft. és Totem-Agro Kft.

 

ACTIVSTART infovonal: +36 (30) 249 7820

Rendelés emailben: info@activstart.hu

 

Cikket írta: Kőrös Gyula
Ki ő?
A Chemical-Seed Kft külső munkatársa, aki több évtizede foglalkozik növényvédő szerek és növényvédelmi technológiák piaci bevezetésével, piacfejlesztésével, márkastratégiával.
Jelenleg a Simbio Consulting Kft. tulajdonosa.
© 2011 - 2024 Activstart - Minden jog fenntartva Impresszum Adatvédelmi tájékoztató