FőoldalA kalászosról | Mit ad hozzá az ACTIVSTART SZÁNTÓFÖLD +Cu +Mn kezelés a terméshez?

A kalászosról | Mit ad hozzá az ACTIVSTART SZÁNTÓFÖLD +Cu +Mn kezelés a terméshez?

« Vissza a főoldalra
2024. május 28.

2024/6.hírlevél | A kalászokról | Minél hosszabb ideig zöld a kalászosok zászlós levele (és az alatta lévő levél) valamint a kalász, annál nagyobb termés várható

Érthető, hiszen minél hosszabb ideig képes fotoszintetizálni a növény, annál nagyobb a magasabb termés valószínűsége.
Aki odafigyelve termeli a búzáját vagy az árpáját, az megtesz mindent annak érdekében, hogy a fent említett növényi részeket fiatalon tartsa és megvédje a károsodásoktól, legyen az kártevő, kórokozó vagy fiziológiai öregedést okozó környezeti stressz, mint az aszály, a magas UV, stb.

 


FIGYELEM! Bármilyen stresszfaktor is lépjen fel, a növény élettani folyamataiban ugyanazt a hatást váltja ki: elindul az elöregedés, a kényszerérés, végül beérik a termés.

 

Az ACTIVSTART SZÁNTÓFÖLD +Cu +Mn pont ezen öregedési folyamat lassítására, a növény minél hosszabb (de nem túl hosszú) ideig tartó fiatal állapotának a fenntartására hivatott. Az összetételében lévő növényi hormonok (flavonoidok és karotinoidok) erőteljesen csökkentik az öregedést előidéző szabadgyökök mennyiségét, így a fiatal állapot képes hosszabb ideig fennmaradni.
Az eredmény:

  • nagyobb zászlóslevél, ami képes a hosszabb ideig történő asszimilálásra;
  • egyöntetűbb szemek, melyek az ezermagtömeget növelik.

 

 

Az élettani folyamatok felfokozásával nemcsak a fiatal állapot hosszabbítható meg, de a stressz által/ közben ért károk termésben való kompenzálása is bekövetkezik.
 
Ezen hatás eléréséhez az utolsó pillanatban vagyunk. A lombvédelemmel egy menetben még tehetünk valamit a kalászosaink még jobb termésszintjének az eléréséért, a jobb termésbiztonság kialakításáért. Később erre már nem lesz mód.

Ehhez válasszuk az ACTIVSTART SZÁNTÓFÖLD +Cu +Mn készítmény magasabb 3,0-3,5 l/ha dózisát, de minimum a 2,0-2,5 l/ha-t.

 

Az idei év jellemzője az a mondat, hogy „... amit nem kell kifizetnem, az már haszon...”
Lehet ezzel egyetérteni, és másként gondolni.

 

Nézzük meg, egy befektetéspárti termelő, hogy gondolkodik:

„Ha most a lomvédelemmel egy menetben kijuttatom a magasabb dózisú (3,0-3,5 l/ha) ACTIVSTART SZÁNTÓFÖLD +Cu +Mn-et, a többletköltségem a teljes költségem (példa kedvéért legyen 400e HUF/ha az összes ráfordítás) 3,2%-a.

Az ACTIVSTART SZÁNTÓFÖLD +Cu +Mn szerköltségét pedig 252kg többlet búza fedezi (50e HUF/t terményárral számolva).”

 

Mindenki számolhat, hogy megéri-e a kezelés a Chemical Seed és forgalmazópartnerei által, jelenleg az ACTISVTART-ra biztosított kereskedelmi konstrukciói mellett:

  1. Nem emeltük az ACTIVSTART termékcsalád árat 2024-ben, lehetőséget adva (és együtt érezve) termelőpartnereinkkel, hogy nagyobb területen használhassák.
  2. Egyedi megállapodás kérdése, milyen kedvezménnyekkel és milyen ütemezésben fizetendő a nagyobb ACTIVSTART SZÁNTÓFÖLD +Cu +Mn mennyiség

 

Szerintem érdemes mérlegelni választ keresve a kérdésre: megteszünk-e mindent a termésbiztonságunk és az idei jövedelmezőségünk érdekében?
 

Az ACTIVSTART kalászos technológia használatának megtérülési eredményeiről szóló anyagunkat itt olvashatod újra.

 

Az ACTIVSTART SZÁNTÓFÖLD +Cu +Mn-nal kijuttatott többlet réz (Cu) fontos szerepet játszik a növény fehérjeszintézisében. A zászlós levél időszakában használva ez külön „segítséget” adhat a szemkezdemények kifejlesztéséhez.

 

A mangán (Mn) szerepe inkább a szénhidrátszintézisben van, ami egy zászlóslevél-kori kijuttatásakor is hasznosulhat.
 
Mindkét elem a sokat emlegetett aminosav-kelát formában van, ami 95% azonnali hasznosulást jelent.

 

Az ACTIVSTART termékek országszerte elérhetőek a Chemical Seed Kft. telephelyein illetve forgalmazópartnereinknél, a Biocont Magyarország Kft.-nél és a Totem-Agro-nál.

 

Rendeld meg még ma, hogy időben tudd kezelni az állományt!

 

Ha megrendelés előtt még kérdésed van az ACTIVSTART technológiáról, keresd bátran regionális szaktanácsadódat.

Cikket írta: Kőrös Gyula
Ki ő?
A Chemical-Seed Kft külső munkatársa, aki több évtizede foglalkozik növényvédő szerek és növényvédelmi technológiák piaci bevezetésével, piacfejlesztésével, márkastratégiával.
Jelenleg a Simbio Consulting Kft. tulajdonosa.
© 2011 - 2024 Activstart - Minden jog fenntartva Impresszum Adatvédelmi tájékoztató