FőoldalEredmények

Eredmények

« Vissza a főoldalra
1 2 3 4
Bioaktiválási kísérletek szőlőben az Egri borvidéken I.

Bioaktiválási kísérletek szőlőben az Egri borvidéken I.

2019. június 25.

Az Activstart Szőlő&Gyümölcs technológiáját először a magyarországi bevezetés évében, 2015-ben próbáltuk ki a Szekszárdi és a Villányi borvidékeken. 

Az első év tapasztalatai  igen jók voltak: az élettani hatásnak köszönhetően a vesszők erősebbek, a levelek durvább felületűek lettek. Az érésük során felrepedésre hajlamos fajták az Activstart-tal kezelt területeken nem repedtek fel. A termésnövekedés mindkét esetben jelentős volt.

 

A jó tapasztalatok és a borászok visszajelzései alapján úgy döntöttünk, hogy kisparcellás vizsgálatokon keresztül is igazolni szeretnénk az Activstart Szőlő technológia hatását. Az Egri borvidéken üzemi körülmények között, kisparcellás, 3 ismétléses kísérletet állítottunk be a jól ismert egri szakember, Dr Dula Bencéné Terike kivitelezésében és értékelésében.

Bővebben »
A repce az átlagosnál nagyobb terméstöbblettel hálálta meg az Activstart Repce 3-szori kezelést

A repce az átlagosnál nagyobb terméstöbblettel hálálta meg az Activstart Repce 3-szori kezelést

2019. június 24.

Érdemes-e 3-szor kezelni repcében Activstart Repce bioaktivátorral? Az eredmény magáért beszél. A repce és a napraforgó, bár mindkettő az olajos növények csoportjába tartozó növény, termesztési igénye és vegetációs periódusa nagyban eltér egymástól.

Bővebben »
Szemes kukorica

Szemes kukorica

2019. május 17.

A vizsgálat egy 40 aranykoronás, homogén, egybefüggő 30 hektáros táblán történt. A teljes tábla 2X30 milliméter öntözést kapott a vegetáció során.

 

A kezelés technológiája csak az Activstart Zink Turbo használatában különbözött. Az eredmény viszont a teljes vegetáció során szemmel látható volt.

Bővebben »
Napraforgó

Napraforgó

2019. május 17.

Üzemi körülmények mellett, táblafelezéses összehasonlításban ért el szembetűnő eredményt az Activstart Complex technológia.
 

Bővebben »
Burgonya

Burgonya

2019. május 17.
Egyöntetűbb, piacosabb gumó méret, nagyobb termésmennyiség az UT2-s szaporítási fokú burgonyában, Nagyhegyesen.
Bővebben »
Pillangósok

Pillangósok

2019. május 17.

Az Activstart technológia a termésnövelés mellet a gyökérgümők számának és életképességének a javítására is hatással volt.
 

Bővebben »
Activstart Zöldség technológia jégverés után paprikában

Activstart Zöldség technológia jégverés után paprikában

2019. május 17.

Szabadszálláson 2018-ban egy jégverést követően végeztek 4 alkalommal bioaktivátoros kezelést, aminek köszönhetően egy gyönyörűen helyrehozott almapaprika-állományt kaptunk, jó termésszinttel a végén - Az Activstart-os bioaktiválás segített a növénynek az újrakezdésben, a termelőnek pedig sikeres szüretben.

Bővebben »
Bioaktiválási kísérletek szőlőben az Egri borvidéken II.

Bioaktiválási kísérletek szőlőben az Egri borvidéken II.

2019. május 17.

Egerben ez már a harmadik évünk kisparcellás kísérletben szőlőben. Az Activstart Szőlő&Gyümölcs minimum és közepes szintű technológia vizsgálata a Békési dűlőben lévő lisztharmatra kifejezetten fogékony Blauburger fajtában került beállításra. 

Az esetleges hosszabbtávú tartamhatás vizsgálata céljából 2018-ban a 2017-évi-vel azonos területre és parcellákra került elhelyezésre a kísérlet.
 

Az üzemi kezelésekben konkurens, piacvezető termékekkel versenyeztünk...

Bővebben »
Csemegekukorica

Csemegekukorica

2019. május 17.

Az Activstart Zink Turbo hatásáról 2017-ben több helyszínen is üzemi körülmények között szerettünk volna megbizonyosodni. 

 

Kíváncsiak voltunk, hogy az üzemi, illetve a hasonló készítménnyel nem kezelt táblákhoz viszonyítottan milyen előnyöket biztosított a Zink Turbo kezelés a vegetáció során.

 

Két tábla a kezelési technológiája csak az Activstart használatában különbözött. Az eredmény viszont a teljes vegetáció során szemmel látható volt.

Bővebben »
1 2 3 4
© 2011 - 2025 Activstart - Minden jog fenntartva Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Készítette