FőoldalÁltalános tudnivalókSzemlélet, filozófia

Szemlélet, filozófia

« Vissza a főoldalra

A növények is rendelkeznek természetes ellenállósággal. Növekedésük, a termesztési környezet körülményeinek kihasználása így a terméspotenciál minél jobb kihasználása attól függ, hogy mennyire tudják hasznosítani a termesztési közegben rendelkezésükre álló feltételeket, valamint mennyire tudják leküzdeni a hőmérsékleti, víz és szárazság, kémiai és fizikális hatások okozta stresszt.

A termesztési közeg ökológiai potenciáljának kihasználása ugyanúgy az egyensúlyon múlik, mint a termesztés során fellépő stressz átvészelése.

Azonban a növény fel kell legyen készítve!

Akár a termesztéstechnológia szélsőségei, akár a környezeti stressz az oxidatív (öregedési) folyamatokat gyorsítják fel, ami a minél gyorsabb generatív állapot elérésére készteti a növényt. Érdeke, hogy túléljen. Bármi áron! Ezért arra törekszik, hogy magot hozzon, aminek van egy kis esélye a túlélésre.  A termés viszont mind mennyiségben, mind minőségben elmarad a várttól.

A BIODEVAS Labortoires fejlesztő kutatói úgy gondolják, ha csökkentik az oxidatív folyamatok sebességét, úgy esélyt adnak arra, hogy nő az ellenállóképesség, a növény jobban ki tudja használni a termesztése során használt tápanyagot, vizet. Ellenállva a környezet viszontagságainak kiegyensúlyozottabban fejlődik. Ez mind termésben, mind a beltrartalmi mutatók javulásában a termesztés teljesítményének javulásához kell vezessen.

Az Activstart Technológia kialakításával olyan bioaktivárt sikerült kifejleszteniük, amely természetes alapú antioxidánsokból (pl. flavonoidok), eszenciális mikroelemek kis mennyiségéből, aktivátorokból (pl.enzimek) és komplexképző anyagokból (pl. Pyroglutamát) áll.

A technológia alkotórészeinek az összhatása eredményezi a kiegyensúlyozott növekedést, a magasabb terméshozamot és jobb beltartalmi mutatókat. Ehhez viszont a termésképzés számára fontos növekedési stádiumok előtt ott kell legyen a szükséges szerkombináció, hogy a növény kellőképpen felkészülhessen a körülmények sikeresebb átvészelésére.

Videók

© 2011 - 2020 Activstart - Minden jog fenntartva Felhasználási feltételek Adatvédelmi tájékoztató